Gazon groener dan bij de buren!

Zo groen als gras

“Zo groen als gras” ; het is een bekende uitdrukking. Maar in veel tuinen komt dit vaak niet overeen met de kleur van het gras in het gazon. 

is “dat” wat groen is wel gras…(?)

Er zijn veel voorwaarden en factoren die invloed hebben op een grasplantje. Hoe een grasplantje groeit kan liggen aan de bodem; zand of klei, en het humusgehalte. Structuur en doorlatendheid van water EN lucht in de grond. Bemesting is een belangrijke factor; welke mest gebruik je en wanneer gebruik je die, maar ook hoe vaak en vooral hoeVEEL mest voeg je toe aan het gazon per jaar.

De eisen die gesteld worden aan uw grasmat zijn ook van invloed op de optimale behandeling. Is uw gazon een gazon om naar te kijken of is het een grasveld voor lokaal voetbaltalent? Het grasmengsel en de grasmaaier zijn ook van belang; heeft u bijvoorbeeld een kooimaaier (schaar idee) of een cirkelmaaier (maait/slaat). Of de maaier Elektrisch, motor of met de hand bedient wordt is niet zo van belang voor het eindresultaat, maar wel hoe kort u het gras maait. En blijft uw gras liggen op het gazon na het maaien (of juist niet)?

Allemaal factoren die van invloed zijn op uw grasmat. Weet u al hoe u al deze factoren optimaal kan gebruiken om het door u gewenste gazon te realiseren?

Of kan u hierbij wel wat hulp gebruiken?

Mark Beheert beschikt over ruime kennis en ervaring met alle typen gazons van voetbalveldje tot landschapstuin. Bovendien heeft Markbeheert een modern machinepark om het maximale uit uw grasmat te kunnen halen. Dat begint in het vroege voorjaar met een wel overwogen bemestingsplan. De mat lucht en ruimte geven met inzet van verticuteermachines, doorzaaiers of beluchter in het voorjaar. Vervolgens een gedegen maai en bewateringsadvies in de zomer…

Mark Beheert zorgt hiermee voor een goede en vooral groene mat, het hele jaar door.