Stronk verwijderen van (lastige) boomstronken.

Een oude boomstobbe nu echt “een sta in de weg” ?

Als een boom wordt verwijderd blijft de stronkin de grond achter. Uiteindelijk zal deze verrotten en geheel opgaan in de bodem.

Maar wat als u daar een terras wil, of weer een nieuwe boom?

Dan kan Mark Beheert elke stobbe op locatie voor uw verwijderen. Verwijderen van de boomstronk gebeurt meestal op identieke wijze.

Dit verwijderen gebeurt met een stobbefreesmachine. Deze specialistische machine “vreet“ de stronk(stobbe) kapot. Wat er achterblijft is houtpulp. Hierna is het de vraag wat er met de locatie gaat gebeuren. Gebeurt er niks mee en maakt het esthetisch niet uit kan de pulp blijven liggen en zal deze verrotten. Gaat de locatie weer gebruikt worden dan moet de pulp worden verwijderd.

Tast de zieke boom mijn gezonde bomen dan ook aan?

Als er een zieke boom uit uw tuin of park verwijderd verwijderd wordt, dan moet de stronk ruimer en grondiger worden geruimd. Er moet dan ook nieuwe schone grond worden ingebracht, wil een nieuwe boom een goede start krijgen. Dit heeft te maken met de sporen van schimmel die nog in de grond aanwezig zijn na het verwijderen. Deze sporen kunnen doordingen in de wortels van een gezonde jonge boom.

Uiteraard kan al het afval worden meegenomen en nieuwe grond worden aangevoerd.

Het antwoord op uw boomstronk begint met een kosteloze offerte van Mark Beheert.